Ții minte vremurile alea când te aranjai doar pentru ocazii speciale și atunci aplicai cu nesaț cantități uriașe de gel până îți ieșea creasta lucioasa perfectă? Alegeai gelul după culoare, îl căutai pe acela care promitea să fie “super strong” și stăteai în fața oglinzii căutând lookul perfect, întotdeauna după modă și niciodată după ce ți s-ar fi potrivit? Istoria schimbă cutumele, dar cu toții ne dorim încă să fim prezentabili.

Fie că ieși în oraș, ai un interviu, participi la o ședință foto sau la un eveniment, apari în spațiul public sau te respecți suficient încât să arăți bine în orice moment, aranjarea părului reprezintă un aspect esențial, care se remarcă de la prima vedere. De cele mai multe ori trebuie să te aranjezi acasă, fără ajutorul altcuiva. Este cert ca îți dorești un styling ca cel de la barbershop, însă crezi că este prea dificil sau nu ai la îndemână produsele necesare să lucrezi ca un barber talentat. Pentru că ne pasă de felul în care arăți și vrem să îți arătăm că poți să îți faci propriul styling la tine acasă ți-am pregătit cinci pași simpli prin care poți să îți aranjezi părul:

Un aspect foarte important pentru un styling reușit este folosirea produselor de calitate. Noi recomandăm gama de produse pentru păr și barbă de la Uppercut Deluxe.

1. Uscarea părului

Primul pas constă în uscarea părului cu feonul pentru a-l direcționa și a-i da volum în sensul în care urmează să fie aranjat. După ce te hotărăști cum va arăta stylingul pe care îl dorești, usucă-ți părul de la rădăcină spre vârfuri. Folosește o perie pentru a-l direcționa așa cum vrei, fără să exagerezi cu temperatura uscătorului.

2. Aplicarea produsului de styling

Pasul doi în aranjarea părului constă în aplicarea produsului de styling. Îți recomandăm să folosești pomada mată de la Uppercut Deluxe. Aceasta oferă un aspect natural, cu fixare medie, fără strălucire și este potrivită pentru toate tipurile și lungimile de păr. Se începe prin prelucrarea unei cantități mici de produs între palme pentru o întindere uniformă. După ce produsul este distribuit regulat în mâinile dumneavoastră se începe aplicarea în păr din față spre spate și de la radacină spre vârf. Aplică pomada cât mai uniform pentru rezultate optime.

3. Uscarea și stylingul

După aplicarea pomezii se vor folosi iar uscătorul de păr și peria pentru a da forma dorită părului. Periați ușor în direcția stylingului, folosindu-vă de fluxul de aer al uscătorului. La final, începeți aranjarea părului cu mâna, după preferințe. Nu trebuie să cauți un aspect impecabil sau foarte liniar, ci trebuie să găsești stilul care ți se potrivește.

4. Pomadă mată

Ultimul pas în definitivarea stylingului este retușul. Acesta se face aplicând pomada mată de la Uppercut Deluxe în zonele în care părul nu s-a fixat suficient sau acolo unde mai necesită mici modificări. Întinde produsul cu mișcări fine și precise, dând tușa de final.

5. Fixativ

Un ultim pas, când ai terminat de aranjat părul și ești mulțumit de stylingul obținut, aplică o cantitate mică de fixativ pentru a-ți face “freza” mai durabilă. Nu vrei să se strice prea repede, după atâta implicare.

În concluzie, respectând pașii de mai sus și cu un pic de exercițiu vei fi întotdeauna sigur că îți poți face propriul styling, demn de un barbershop. Mai jos poți vedea exemplificarea pașilor într-un tutorial: